Hållbarhet i fokus

Vi fick träffa Maria från Ecoflor som driver en blomsterbutik med 100% miljöfokus. Lennart från Mälarstaden Asset Management berättade om hur viktigt hållbarhetstänket är i deras verksamhet. Med i soffan fanns även trion Lisa, Sofia och Sofia i Sustainable Furnishing UF som nyligen knep silver-medaljen i kategorin Årets Samhällsentreprenör på UF
Elite Stadshotellet bjöd på en god frukost och morgonens programvärd var Julia Rosqvist.

Nästa Morgonsoffa är den 18 september!

Ny i stan

På årets första morgonsoffa fick vi träffa två nyetableringar i stan. Adam Nilsson från NumberOneGym Eskilstuna, som berättade om hur de har lyckats etablera sig som nytt gym på en hårt konkurrensutsatt marknad. Marcus Eriksson från Padel Sports Club Eskilstuna, pratade om den nya innesporten i Sverige och om Eskilstunas andra padelanläggning. Ny i andra städer är Alen Mansour från Mocca Deli som spridit sitt cafékoncept från Eskilstuna runtom i Sverige.

Vinnaren av Årets Marknadsförare i Eskilstuna, Johannes Wahlberg från Smederna kom till soffan tillsammans med flera andra aktörer från vår fantastiska stad! 

Stort tack till Julia Rosqvist som tillsammans med sin side kick Carl Tillenius styrde morgonsoffan på bästa sätt precis som vanligt! Stort tack även till Elite Stadshotellet som bjöd oss på en god frukost.

Kom och lär dig att bli en vinnare på google

Munktell Science Park och Marknadsföreningen i Eskilstuna bjuder in dig till ett frukostseminarie om effektiv digital marknadsförening.Förståelsen för den digitala köpresan är grunden för effektiv digital marknadsföring. För att lyckas med den krävs både tid och kunskap. Seminariet idag är till för dig som vill förstå kundens köpresa på nätet och få större kunskap om digitala tjänster, verktyg och kanaler. Då vi vet hur tjänster och tekniker kan utnyttjas så får du grepp om hur du kan arbeta effektivare med din digitala marknadsföring.

  • Svenskarna och Internet
  • Digital sökstrategi – Ställ rätt frågor
  • Mobilen först!
  • Samspelet mellan SEO och SEM
  • Ranking, trafik & sökresultaten –Sökmotoroptimeringens grunder
  • Google Ads – arbeta smart och betala mindre

Oskar Alm arbetar som föreläsare och utbildare på Brath AB (www.brath.se). Med över 14 års erfarenhet är Oskar en uppskattad och erfaren utbildare inom SEO och digital marknadsföring. Han har genomfört över 200 seminarier runt om i landet där han har gett företagare bättre kunskap om hur de kan arbeta både smartare och lönsammare med sin digitala marknadsföring.

8.00 Frukost serveras 8.30 Föreläsning 9.30 Avslutning
Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost. Anmäl dig senast 22 mars här nedan

Stort grattis till Johannes Wahlberg, Smederna – Årets Marknadsförare 2018


Med motiveringen:
Årets marknadsförare är en aktör som inspirerar hela sin bransch både nationellt och internationellt. Denna aktör har lyckats vända stora motgångar till fantastiska framgångar på ett imponerande sätt. De trollar med få medel i en smal och säsongsberoende bransch och har trots det lyckats fånga allmänhetens uppmärksamhet och intresse. De delar sin passion med engagerade kunder och följare på sociala medier och under slutet av 2018 fick deras 9 000 gillare på facebook jubla extra mycket.….årets vinnare är Eskilstuna Smederna med Johannes Wahlberg i spetsen.

Det fina diplomet är illustrerat av Hue Huynh.

Bilder från EN19 hittar du här!

Stort tack!


Och ett lika stort tack till vår konferencier Felix Andersson och talarna Eric Hansen, Andreas Zehlander och Jonas Lindwall.
Temat i år var oväntade marknadsförare och några av frågorna som besvarades var;
Kan vi som marknadsförare övertyga våra kunder utan att manipulera dem?
Hur gör du för att lyckas engagera din målgrupp på dina facebookinlägg?
Hur lyckas du bli topp 1% rankad i världen inom LinkedIn SSI (Social Selling Index)?

Tävla och vinna en unik film om just ditt företag!
Du tar väl chansen att vara med i tävlingen som kommunikationsbyrån Happify presenterade på Stora Marknadsföringsdagen? 
Deltar gör du genom att svara på frågan: Om du fick oväntat besök, vem skulle du då vilja träffa och varför? Skicka ditt svar till vinn@happify.se senast 1 december. Kom ihåg att skriva dina kontaktuppgifter i mailet. Vinnaren presenteras under december på Marknadsföreningens facebooksida, samt kommer att kontaktas av Happify.

Female force – Power of Eskilstuna ♀

Soffan i maj hade fokus på kvinnor. Både kvinnor som driver egna företag eller arbetar som anställda. Kvinnor som engagerar sig och brinner för sina uppgifter vilket bidrar till att Eskilstuna blir en mer attraktiv stad. 

Vi träffade:
Chatrine Jakobsson, Blommor & Brie
Anna Besterman, Keramik by Anna
Erica Buskas, FarCon
Eva Karlsson, Stiftelsen Maria Pihls Minne
Helena von Porat, Bolinder Munktell
Emelie Gard, Eskilstuna Convention Bureau
Jenny Andersson, Näringslivsenheten Eskilstuna kommun
Sofia Larsson, Parken Zoo
Anna-Karin Kjellin, Anca inredningskontor
Hue Huynh, Illustratör
Emma Gustafsson, dramapedagog
Eva Burman, Eskilstuna-Kuriren
Frida Hedström, Integrationsstrateg, Eskilstuna kommun

Elite Stadshotellet bjöd på frukost och programvärd var Julia Rosqvist. och side kick Carl Tillenius.

Se fler bilder från morgonsoffan på vår FB sida.

Vi ses på nästa Morgonsoffa den 19 september!

Stort grattis till Anna Bergström, ReTuna – Årets Marknadsförare 2017!

Med motiveringen:
Årets marknadsförare har byggt relationer och skapat nya arbetstillfällen. Världens blickar har vänts mot Eskilstuna tack vare denna aktör, som via smarta och enkla metoder har fått snacket att gå viralt ut i världen som sedan har följts upp av ett värdskap i toppklass. Under 2018 är målet att fokusera på att skapa ännu bättre relationer med Eskilstunaborna för att få alla att förstå vikten av att återbruka mera … Årets vinnare är ReTuna Återbruksgalleria med Anna Bergström i spetsen.

Det fina diplomet är illustrerat av Hue Huynh.

Bilder från EN18 hittar du på Eskilstuna Näringslivs FB-sida.

Ta del av MiS kursutbud!

Utnyttja ditt medlemskap bättre!
Som medlem har du möjlighet att ta del av Marknadsföreningen i Stockholms kursutbud till medlemspris. 

Marknadsföreningen i Stockholm erbjuder ett brett kursutbud inom såväl marknadsföring som kommunikation. Nu erbjuder de samtliga medlemmar i lokala marknadsföreningar att ta del av kursutbudet till medlemspris. 

Kanske är det så att någon av kommande kurser sammanfaller med ett av dina Stockholmsbesök? Ambitionen är att erbjuda medlemmarna ytterligare en källa till kompetensutveckling. Kurserna leds av rutinerade kursledare som är ledande inom sina respektive ämnesområden. Kurserna äger rum i ljusa och fräscha lokaler i Stockholms innerstad.